Cotlete de berbec la tava
PrinteazaCotlete de berbec la tava din: cotlete berbec, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare.
- 1 kg cotlete berbec
- 10-12 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- piper boabe
- foi de dafin
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Carnea se opăreşte în prealabil (20-30 de minute în apa fiartă) sau se marinează. Pentru a fi puse la tavă, cotletele sunt porţionate (se taie de grosimea unui deget), se ung cu grăsime şi cu usturoi pisat şi se sărează. Se aşază apoi într-o tavă unsă în care se mai adaugă mirodeniile şi 1 cană de supă sau apă caldă.
Ca şi în cazul pulpei la tavă, gurmanzii recomandă folosirea vinului în locul supei sau apei (vin roşu sec sau acrişor). Din timp în timp, cotletele se ung cu sosul din tavă.
Cotletele se servesc calde, cu garnitură de fasole, orez sau varză şi folosind drept sos chiar sosul în care a fost făcută friptura.
Pofta buna!