Cotlete de berbecut cu cuscus
PrinteazaCotlete de berbecut cu cuscus din: cotlete de berbecut, vin rosu, cimbru, ceapa, usturoi, sare, piper, cuscus, stafide, unt, nucsoara si scortisoara.
- 4 cotlete de berbecut
- 200 ml vin rosu
- 1 lingurita cu cimbru uscat
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Pentru cuscus:
- 1 cana cu cuscus
- 1/3 cana cu stafide
- 500 ml supa de pui
- 2 linguri cu unt
- 1/4 lingurita cu nucsoara
- 1/4 lingurita cu scortisoara
Mod de preparare:
Amestecă vinul cu ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, sare, piper şi cimbru, fierbe totul trei minute şi lasă la răcit, în acest amestec, pune cotletele la marinat cel puţin două ore, într-un vas acoperit.
Intre timp, prepară cuşcuşul. Pune într-o tigaie supa de pui, stafidele, scorţişoara, nucşoara şi untul. Lasă să fiarbă la foc iute cam două minute, apoi adaugă cuşcuşul. la tigaia de pe foc şi acoper-o cu un capac, lăsând cuşcuşul să se pătrundă.
Scoate cotletele din marinată şi prăjeşte-le pe gril, în cuptor, timp de 30 de minute, întorcându-le pe toate părţile, ca să prindă crustă. Serveşte-le pe pat de cuşcuş cu stafide.
Pofta buna!