Cotlete de miel cu cimbru la cuptor
PrinteazaCotlete de miel cu cimbru la cuptor din: cotlet de miel, ulei, unt, usturoi, vin, cimbru, mustar, miere, sare, piper.
- o bucată cotlet de miel
- 2 linguri ulei
- 40 g unt
- 4 câtei usturoi
- 200 ml vin alb
- 2 crenguţe cimbru
- 2 linguri muştar
- 2 linguri miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţele în exces si se unge cu ulei.
Intr-o tigaie se pune untul, se adaugă cimbrul si se lasă pe aragaz să se topească. Se adaugă cotletele de miel si se lasă să se rumenească puţin, la foc potrivit. Se amestecă mustarul cu mierea.
Se iau de pe foc cotletele, se ung cu amestecul de muştar si miere si se pun într-o tavă de cuptor, împreună cu căţeii de usturoi întregi. Se toarnă vinul si se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Când se scot, se presară cu sare si piper. Se servesc alături de sosul din tavă.
Cotlete de miel cu cimbru la cuptor
Pofta buna!