Cotlete de miel cu orez si ananas
PrinteazaCotlete de miel cu orez si ananas din: ceapa, usturoi, unt, orez, zeama concentrata de carne de vita, ananas, andva, nuca, cotlete de miel, ulei, sare, piper.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 50 g unt topit
- 150 g orez cu bobul lung
- 1/41 zeamă concentrată de carne de vită
- 1 cutie cu ananas tăiat bucăţi (circa 136 g)
- 1/2 andivă
- 40 g mieji de nucă zdrobiţi mai mare
- 8 cotlete de miel (600 g)
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci mărunt şi le căleşti în uleiul încins. Adaugi orezul, îl căleşti şi pe el puţin, îl stingi cu zeama de carne şi cu 50 ml suc de ananas şi laşi să dea totul în clocot.
Acoperi vasul cu un capac şi fierbi orezul, la foc mic, circa 15 minute. Cureţi andiva, o speli, o zvinţi şi o tai felii subţiri, iar nuca zdrobită o rumeneşti într-o tigaie de teflon fără grăsime. Cotletele de miel, spălate şi şterse cu un şervet de bucătărie, le prăjeşti în unt încins, câte 3 minute pe fiecare parte, apoi le sărezi şi piperezi.
Incorporezi bucăţile de ananas în orez, laşi să fiarbă împreună încă 2 minute, adaugi şi nucile rumenite şi fâşiile de andivă şi serveşti orezul împreună cu cotletele de miel.
Pofta buna!