Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde
PrinteazaO reteta de cotlete de miel cu piure de cartofi dulci si sos de curry verde din: cotlete de miel, cartofi dulci, inele de ceapa, faina, unt, ulei de masline, supa de vita, pudra de curry, curry verde si ceai de eucalipt.
- 250g cotlete de miel
- 200g de cartofi dulci
- 50 g inele de ceapă
- 30 g de făină
- 1 lingură de unt
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml supă de vită
- 1 vârf de cuţit de curry pudră
- 1 vârf de cuţit de curry verde
- 1 vârf de cuţit de ceai de eucalipt
Mod de preparare:
Mielul se curăţă perfect pe partea de os, până la carne. Se prăjeşte pe ambele pârţi, în tigaia bine încinsă, timp de 4 minute. Imediat după prăjire, cotletele de miel se pun în cuptorul încins la 180°C, încă 4 minute.
Cartofii se spală, se şterg de apă, se presară cu sare de mare, se învelesc în folie de aluminiu şi se coc la cuptor. După ce se scot, se curăţă de coajă şi se mixează în blender sau într-un robot de bucătărie, până devin o pastă fină.Inelele de ceapă se trec prin făină tempura şi se prăjesc în ulei de măsline încins, până devin crocante.
Pentru sosul de curry, supa de vită se pune într-o tigaie împreună cu curry-ul pudră, curry-ul verde şi ceaiul de eucalipt. Când începe să fiarbă, se adaugă o linguriţă de unt şi se amestecă continuu la foc mic, până ce sosul se leagă. Se serveşte pe o farfurie caldă.
Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde
Pofta buna!