Cotlete de miel cu rozmarin si usturoi
PrinteazaCotlete de miel cu rozmarin si usturoi din: cotlete de miel, ulei, usturoi, rozmarin, sare, piper.
- 8 cotlete mici de miel
- 3 linguri de ulei de măsline
- 50 g unt câteva fire de rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cotletele de miel se usucă cu prosoape de hârtie. Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie mare împreună cu untul, până ce încep să fumege.
Cotletele se prăjesc la foc mare în grăsimea încinsă circa 5 minute, apoi se întorc şi se prăjesc încă 5 minute.
Intre timp se spală rozmarinul, se scutură de apă şi se aleg doar frunzuliţele. Rozmarinul se adaugă mai apoi la carnea din tigaie şi se lasă 5 minute la prăjit împreună cu aceasta.
Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se amestecă cu grăsimea fierbinte în care s-a prăjit carnea. Se mai întorc încă o dată cotletele în tigaie, se condimentează cu sare şi piper.
Cotlete de miel cu rozmarin si usturoi
Pofta buna!