Cotlete de miel in crusta de verdeata
PrinteazaSe taie cuburi 2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3 cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă levănţică uscată, 1 linguriţă oregano şi 1 linguriţă cimbru.
Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min. Se condimentează cu sare şi piper. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se sărează şi se piperează 700 g costiţe de miel şi se prăjesc la foc iute în 2 linguri ulei timp de 7-10 min.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la la cuptor cca 10 min. Se frământă 120 g pesmet cu 2 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri unt moale şi 1 linguriţă muştar; se repartizează pe costiţe; se presează uşor şi se coc la cuptor cca 5-10 min., până devin rumene-aurii. Pentru fiecare porţie se servesc câte 2 costiţe, cu garnitură de legume.
Cotlete de miel in crusta de verdeata
Pofta buna!