Cotlete de miel in crusta de verdeata

Printeaza

Se taie cuburi  2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3 cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă levănţică uscată, 1 linguriţă oregano şi 1 linguriţă cim­bru.

Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min. Se condimentează cu sare şi piper. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se sărează şi se piperează 700 g costiţe de miel şi se prăjesc la foc iute în 2 lin­guri ulei timp de 7-10 min.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la la cuptor cca 10 min. Se fră­mântă 120 g pesmet cu 2 linguri pă­trunjel tocat, 2 linguri unt moale şi 1 linguriţă muştar; se repartizează pe costiţe; se presează uşor şi se coc la cuptor cca 5-10 min., până devin rumene-aurii. Pentru fiecare porţie se servesc câte 2 costiţe, cu garnitură de legume.

Cotlete de miel in crusta de verdeata

Cotlete de miel in crusta de verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.