Cotlete de miel la gratar cu fenicul si rozmarin
PrinteazaCotlete de miel la gratar cu fenicul si rozmarin din: cotlete de miel, fenicul, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei.
- 2 kg cotlete de miel
- 2 linguri seminţe fenicul
- o lingură ace de rozmarin proaspete
- 3 căţei usturoi
- o lingură sare grunjoasă
- o lingură piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Intr-un mojar de bucătărie se pun seminţele de fenicul, acele de rozamrin, usturoiul feliat şi sarea. Se mărunţesc şi apoi se amestecă cu piper şi ulei.
Carnea se unge cu acest amestec şi se lasă la rece pentru patru ore. Se scoate de la rece cu o oră înainte de fi pusă carnea pe grătar.
Se lasă carnea pe grătar întâi câte 5 minute pe fiecare parte şi apoi câte 10 minute pe fiecare parte.
Se lasă 10 minute să se odihnească înainte de a o tăia la masă.
Pofta buna!