Cotlete de miel marinate la cuptor
PrinteazaCotlete de miel marinate la cuptor din: ulei, lamaie, coniac,s are, piper, usturoi, ierburi de Provence, cotlete duble de miel.
- 6 linguri de ulei
- zeama de la 1 lămâie
- 100 ml coniac
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 linguri de ierburi afomatice uscate de Provence
- 8 cotlete duble de miel
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul, zeama de lămâie, coniacul, ierburile aromatice, usturoiul şi condimentele şi se marinează cotletele în acest amestec 4 ore, în frigider. Se întoarce carnea de mai multe ori.
Se încinge cuptorul în prealabil la 200 °C (ventilator 180 °C). Se scot cotletele de miel din marinadă, se aşează într-o tavă de friptură şi se bagă la cuptor circa 15 minute.
Cotletele se stropesc de mai multe ori cu marinadă. Se aprinde apoi şi grilul şi se prăjesc pe fiecare parte timp de 8 minute.
Pofta buna!