Cotlete de mistret marinate
PrinteazaCotlete de mistret marinate din: cotlete de mistret, supa, zahar, faina, ulei, teline, otet, sare.
- 5 cotlete de mistreţ marinate
- 1/2 l supă
- 1 lingură cu zahăr
- 1 lingură cu făină
- 1 ceaşcă de ulei
- 3-4 ţeline
- 1 lingură cu oţet
- sare
Mod de preparare:
Ţineţi carnea de mistreţ la marinat timp de 2-3 zile.
Scoateţi cotletele, ştergeţi cu şerveţele de hârtie, ungeţi fiecare parte a cotletului cu ulei. Lăsaţi să stea la rece 1/2 oră, după care prăjiţi carnea în ulei fierbinte. Când s-au aurit, turnaţi peste cotlete supă de zarzavat sau apă caldă.
Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi să fiarbă până când se înmoaie bine. Scoateţi cotletele pe farfurie, acoperiţi cu capac. în sosul rămas adăugaţi: 1 lingură cu faină, 1 lingură cu oţet, sare şi 1 lingură cu zahăr. Desfaceţi făina în apă rece. Fierbeţi sosul 1/4 oră.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în felii ţelinele, puneţi să fiarbă cu apă caldă cât să le acopere. După 1/2 oră scurgeţi supa, faceţi ţelinele piure (treceţi prin sită sau mixaţi 1-2 min).
Aşezaţi cotletele pe platou, puneţi lângă ele piureul de ţelină, acoperiţi cu sos cald.
Pofta buna!