Cotlete de porc chinezeşti
PrinteazaO reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute, castravete, menta si alune prajite.
- 4 cotlete de porc
penru marinata:
- 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente
- 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1 lingură de sos hoisin
- câte 2 linguri sos de soia, de zahăr brun şi de miere
- 1 linguriţă de Sherry sec sau de vin de orez
- 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, dat prin râzătoare
- 1 căţel de usturoi pisat
pentru salata:
- 2 linguriţe sos de peşte
- sucul de la 2 lime
- 2 linguriţe de zahăr brun
- 1 şalotă, feliată fin
- 1 ardei iute roşu, feliat fin
- 1 castravete tăiat în jumătate pe lungime, apoi feliat
- 1 legătură mică de mentă, tocată grosier
- 50 g de alune prăjite, tocate
Mod de preparare:
Se face marinata amestecând toate ingredientele. Se pun cotletele într-un vas întins sau o tavă, se toarnă marinata deasupra, se întoarce carnea ca să fie acoperită pe toate părţile şi se lasă la marinat cel puţin 30 de minute.
Pentru salată, se pun într-un bol mic sosul de peşte, sucul de lime şi o lingură de apă, se adaugă zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă. Se adaugă şalota şi ardeiul iute. Se pune castravetele pe o farfurie pentru servit, se presară mentă deasupra, se toarnă dressingul peste şi se împrăştie alunele la final.
Se încinge grătarul sau tigaia-grătar şi se prăjesc cotletele 4-5 minute pe fiecare parte, până se pătrund. Se servesc cu salata de castraveţi.
Cotlete de porc chinezeşti
Pofta buna!