Cotlete de porc chinezeşti

Printeaza

O reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute, castravete, menta si alune prajite.

Ingrediente:Cotlete de porc chinezeşti

  • 4 cotlete de porc

penru marinata:

  • 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 lingură de sos hoisin
  • câte 2 linguri sos de soia, de zahăr brun şi de miere
  • 1 linguriţă de Sherry sec sau de vin de orez
  • 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, dat prin râzătoare
  • 1 căţel de usturoi pisat

pentru salata:

  • 2 linguriţe sos de peşte
  • sucul de la 2 lime
  • 2 linguriţe de zahăr brun
  • 1 şalotă, feliată fin
  • 1 ardei iute roşu, feliat fin
  • 1 castravete tăiat în jumătate pe lungime, apoi feliat
  • 1 legătură mică de mentă, tocată grosier
  • 50 g de alune prăjite, tocate

 

Mod de preparare:

Se face marinata amestecând toate ingredientele. Se pun cotletele într-un vas întins sau o tavă, se toarnă marinata deasupra, se întoarce carnea ca să fie acoperită pe toate părţile şi se lasă la marinat cel puţin 30 de minute.

Pentru salată, se pun într-un bol mic sosul de peşte, sucul de lime şi o lingură de apă, se adaugă zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă. Se adaugă şalota şi ardeiul iute. Se pune castravetele pe o farfurie pentru servit, se presară mentă deasupra, se toarnă dressingul peste şi se împrăştie alunele la final.

Se încinge grătarul sau tigaia-grătar şi se prăjesc cotletele 4-5 minute pe fiecare parte, până se pătrund. Se servesc cu salata de castraveţi.

Cotlete de porc chinezeşti

Cotlete de porc chinezeşti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.