Cotlete de porc cu chimen si galuste
PrinteazaCotlete de porc cu chimen si galuste din: cotlete de porc, ceapa, rădăcină de pătrunjel păstârnac, supă de vită, vin alb sec, ulei de floarea-soarelui, pastă de roşii, seminţe de chimen, pătrunjel verde, făină, sare, piper negru macinat, ardei capia, făină, ouă.
- 6 cotlete de porc, fiecare având cam 200
- 2 cepe medii
- 1 rădăcină de pătrunjel sau 1 păstârnac
- 2 căni supă de vită
- 1 pahar vin alb sec
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 1/2 lingură pastă de roşii
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 lingură pătrunjel verde tăiăt fin
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă sare
- 1 vârf de cuţit de piper negru măcinat
- 1 ardei capia
Pentru găluşte:
- 2 pahare făină
- 3 ouă
- 1 lingură sare
- 2 linguri apă
Mod de preparare:
Speli carnea, apoi o ştergi cu o cârpă curată şi uscată. încingi uleiul într-o tigaie cu marginile înalte, dai cotletele prin făină, asezonezi cu sare şi piper şi le rumeneşti, la foc iute, pe ambele părţi, apoi le scoţi într-o tavă.
Separat, speli şi tai, nu foarte mărunt, legumele şi le sotezi în tigaia în care ai rumenit carnea. După ce s-au înmuiat, presari restul de făină, torni pasta de roşii, vinul şi supa de vită.
Amesteci, ca să nu se formeze cocoloaşe, laşi la fiert 5-6 minute, apoi presari chimenut şi mai ţii 10 minute. Dai sosul deoparte. Incingi cuptorul, la foc mediu (180 grade C).
Torni sosul peste cotletele din tavă şi o bagi în cuptor 60 de minute. Intre timp, prepari găluştele.
Cerni făina pe o planşetă de lucru sau pe masa curată, faci o gropiţă în mijlocul ei, presari 1/2 linguriţă de sare, 2 linguri de apă şi ouăle bătute uşor.
Frămânţi până obţii un aluat deconsistenţă moale. îldâi la frigider aproximativ 10-15 minute.
Pui la fiert o oală cu 2,5 litri de apă, adaugi restul de sare şi formezi cu o linguriţă găluşte, cât un deget mic de copil.
Le fierbi cam 12-15 minute, apoi le pui în tavă peste cotlete. Presari cu pătrunjel tăiat fin şi serveşti.
Cotlete de porc cu chimen si galuste
Pofta buna!