Cotlete de porc cu ciuperci
PrinteazaCotlete de porc cu ciuperci din: cotlete de porc, slanina, vin, ceapa, smantana, boia, ciuperci, lamaie, sare, piper.
- 4 cotlete de porc
- 30 g slănină afumată
- 50 g ceapă
- 100 ml vin alb
- 100 g smântână
- 1 praf boia dulce
- lămâie
- sare
- piper
- 400 g ciuperci
Mod de preparare:
Rumeneşti uşor, la foc mic, slanina tăiată mărunt, adaugi ceapa prin răzătoarea mică, boiaua, apoi torni vinul şi laşi 5 minute.
Când ceapa este moale, potriveşti de sare şi piper. Storci zeama de lămâie şi opreşti focul. Laşi la răcorit şi încorporezi smântână.
Cotletele le rumeneşti pe un grătar câte 10 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe un platou şi torni peste ele sosul.
Separat, frigi ciupercile şi le aşezi apoi alături de cotlete.
Pofta buna!