Cotlete de porc cu dip de mere si ghimbir
PrinteazaCotlete de porc cu dip de mere si ghimbir din: cotlete de porc, usturoi, lamaie, ghimbir, sos de soia, otet, ulei, piper, mere, zahar, vin de orez, piper Cayenne.
- 4 cotlete de porc a 200 g
- 3 căţei de usturoi
- 5 linguri de zeamă de lămâie
- 2 1/2 linguri de rădăcină rasă de ghimbir
- 160 ml sos de soia Ketjap manis
- 2 linguri de sos de soia
- 80 ml oţet de orez
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de piper
- 4 mere
- 60 g zahăr
- 2 linguri de vin de orez
- piper Cayenne
Mod de preparare:
Se îndepărtează grăsimea de pe cotlete. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt, apoi se amestecă cu 2 1/2 linguri de zeamă de lămâie, 1 1/2 lingură de ghimbir, sos de soia Ketjap manis, sos de soia, oţet de orez, ulei de măsline şi piper.
Se aşează cotletele în această marinadă şi se lasă la marinat peste noapte.
Se curăţă merele, se scot sâmburii, se taie pulpa în sferturi, apoi în felii. Se încinge zahărul, restul de zeamă de lămâie şi oţetul de orez, fără însă a se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă merele şi se lasă la fiert circa 15 minute, la foc mic.
Se mărunţesc merele şi se adaugă la dip, care apoi se asezonează cu restul ghimbirului şi cu piperul Cayenne.
Se scot cotletele din marinadă, se şterg prin tamponare, apoi se prăjesc pe grilul încins circa 7-8 minute pe fiecare parte. Se servesc împreună cu dipul de mere şi ghimbir.
Pofta buna!