Cotlete de porc cu jambon si dovlecei
PrinteazaCotlete de porc cu jambon si dovlecei din: ulei, cotlete de porc, jamboon, dovlecei, busuioc, sare, piper.
- 50 ml ulei
- 8 cotlete de porc
- 16 felii șuncă sau jambon
- 4 dovlecei
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală bine cotletele de porc, se condimentează cu sare și piper și se pun într-un castron. Se presară busuioc și se dau la frigider timp de 3 ore.
Se unge o tavă de cuptor cu ulei, apoi se pun cotletele de porc, iar deasupra se toarnă sosul în care s-au marinat. Se lasă la foc mare până când se caramelizează ușor, apoi se toarnă puțină apă deasupra și se mai lasă la foc mediu 20 de minute.
În ultimele 10 minute la cuptor, se adaugă și feliile de șuncă. Dovleceii se spală, se taie sferturi, se stropesc cu puțin ulei și se lasă câteva minute pe grătar, întorcându-i pe toate părțile. Se servesc calde, stropite cu puțin sos în care au copt. După preferință, se pot savura alături de salată verde cu ceapă verde și lămâie.
Cotlete de porc cu jambon si dovlecei
Pofta buna!