Cotlete de porc cu mazare
PrinteazaCotlete de porc cu mazare din: cotlete de porc, mazare, morcovi, ulei, ceapa, sare, piper.
- 4 cotlete de porc
- 1 kg mazăre
- 4 morcovi
- ulei
- 2 cepe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper, apoi le aşezi într-o tavă, torni puţin ulei şi le dai la cuptor, la foc mai mare, acoperite cu folie de aluminiu, apoi reduci flacăra. Frigi carnea şi după 1 oră dai folia deoparte. Torni, dacă e cazul, puţină apă şi laşi carnea să se rumenească pe ambele părţi.
Incingi 2 linguri de ulei într-o tigaie. Tai ceapa, o căleşti, apoi adaugi morcovii tăiaţi în rondele. Adaugi mazărea şi amesteci continuu câteva minute, apoi torni 2-3 căni de apă.
Laşi mazărea să fiarbă la foc mic, până se pătrunde, 20-30 de minute. Pui sare şi piper după gust, amesteci din nou, apoi o răstomi peste cotlete şi mai ţii tava la cuptor 15-20 de minute.
Pofta buna!