Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola
PrinteazaCotlete de porc cu otet balsamic si rucola din: portocale, otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, rucola si avocado.
- 2 portocale
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 lingurite de miere lichida
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita de mustar, Dijon
- 2 linguri ulei de masline
- 4 cotlete de porc fara os, in jur de 175 g fiecare
- 100 g rucola
- 1 avocado, taiat in bucati
Mod de preparare:
Se rade coaja de la o portocală, apoi se taie miezul în felii, înlăturând pieliţa albă. Se stoarce cealaltă portocală. Se amestecă jumătate din suc cu coaja rasă, oţetul, mierea şi usturoiul şi se lasă totul deoparte.
Pentru dressing, se amestecă sucul rămas cu muştarul, o lingură de ulei şi se asezonează. Se încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie, se adaugă porcul şi se rumeneşte pe fiecare parte, cam 5 minute în total. Se adaugă amestecul balsamic şi se asezonează.
Se fierbe 5-6 minute, întorcând porcul din când în când, până când se frăgezeşte. Intre timp, se aşază rucola într-un bol, se amestecă cu avocado, cu bucăţile de portocală şi cu dressingul; se serveşte alături de porc.
Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola
Pofta buna!