Cotlete de porc cu piure de mere
PrinteazaCotlete de porc cu piure de mere din: cotlete de porc sarate, ceapa, untura, smantana, mustar, mere acrisoare, unt, apa, zahar. fara poza
- 5 cotlete de porc sarate
- 5 cepe
- 1 lingura untura
- 125 g smantana
- 1 lingura mustar
Ingrediente pentru piureul de mere:
- 1 kg mere acrisoare
- 5 g unt
- 1 lingura apa
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Iei cotletele sarate si le tii in apa pana se desareaza putin. Apoi le lasi la fiert pentru 1,5 ore, in apa clocotita. Pentru sos, rumenesti in untura cepele taiate rondele, adaugi mustarul si smantana. Amesteci si lasi sa dea in clocot, apoi torni sosul peste cotletele fierte.
Pentru piure, cureti merele si le tai in sferturi, apoi inabusi cu 5 g unt si apa, pana obtii o pasta. Amesteci pasta cu o lingurita de zahar. Servesti cotletele de porc, cu sosul turnat deasupra si cu piureul de mere.
Pofta buna!