Cotlete de porc cu piure de spanac
PrinteazaCotlete de porc cu piure de spanac din: cotlete de porc, rosii, spanac, lapte, usturoi, unt, ulei, faina, vin, sare, piper.
- 4 cotlete de porc cu os
- rosii cherry
- 2 legaturi spanac
- 100 ml lapte
- 6 catei usturoi
- unt
- ulei de masline
- 1 lingura faina
- o jumatate pahar vin alb
- sare
- piper
- maghiran
- cimbru
Mod de preparare:
Cotletele de porc se spala, se usuca, se condimenteaza cu sare, piper si se pun intr-o tigaie stropita cu ulei. Se prajesc 2 minute pe fiecare parte, dupa care se sting cu vin, se adauga 3 catei de usturoi zdrobit.
Se presara cimbru si maghiran, se pune capul si se lasa la foc 15 minute. Printre cotletele de porc se pun cateva rosii intregi si se mai tin la foc cateva minute.
Intre timp se pregateste piureul de spanac: frunzele de spanac se spala, se curata. Se pune apa la fiert intr-o oala si atunci cand apa clocoteste, spanacul se opareste pentru 10-15 minute.
Spanacul se scoate intr-o strecuratoare, iar apoi se mixeaza intr-un blender impreuna cu laptele amestecat cu faina. Intr-o tigaie stropita cu ulei punem la foc 3 catei de usturoi taiat felii, apoi ii scoatem si-i aruncam.
Turnam apoi in tigaie compozitia de spanac si amestecam continuu pana ce aceasta se leaga bine. Potrivim de sare si piureul este gata sa fie servit alaturi de cotletele de porc.
Pofta buna!