Cotlete de porc cu sos Cumberland

Printeaza

Cotlete de porc cu sos Cumberland din: cotlete de porc, ulei, sare, piper, portocala, lamaie, mustar, amidon, gem, vin, otet, pudra de ghimbir.

Ingrediente:Cotlete de porc cu sos Cumberland

  • 4 cotlete de porc nu prea groase
  • 2 linguri ulei
  • sare şi piper măcinat

Pentru sos:

  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 2 linguriţe muştar iute
  • 2 linguriţe amidon
  • 200 g gem sau jeleu de afine
  • 3-4 linguri vin roşu sec
  • 1 linguriţă oţet
  • piper roşu
  • 1 praf pudră de ghimbir
  • sare

 

Mod de preparare:

Se stoarce portocala şi lămâia şi se amestecă amidonul cu zeama citricelor. Se fierbe vinul roşu la foc mic, împreună cu coaja fină de la suprafaţa citricelor, tăiată în fâşii. După 2-3 minute de fierbere la foc mic, se ia vasul de pe foc şi se pune gemul, praful de ghimbir, muştarul, oţetul şi se amestecă.

Se pune din nou vasul pe foc mic şi se adaugă amidonul cu zeama de citrice. Se omogenizează energic, până se formează un sos de consistenţa unei smântâni subţiri; se adaugă sare după gust şi se condimentează cu piper roşu proaspăt măcinat. Se menţine sosul cald.

Se prăjesc cotletele câte 7-8 minute pe fiecare parte, la foc mic, în ulei, până când, dacă le înţepi cu o furculiţă, lasă un suc limpede. Se condimentează carnea şi se aduce la masă cu sosul alături.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.