Cotlete de porc in “pachete”
PrinteazaCotlete de porc in “pachete” din: cotlete de porc, svaiter sau cascaval, lamaie, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente: (pentru patru 4 cotlete de porc)
- 100 g unt
- 100 g şvaiţer sau caşcaval
- o lămâie
- sare
- piper
- nucşoară
- patru bucăţele de staniol
Mod de preparare:
Se despică în două, până la os, fiecare cotlet. Se desfac apoi ca o carte, se sărează, se piperează, se pune o felie subţire de caşcaval, apoi se strânge carnea peste caşcaval, se unge pe ambele părţi cu unt. Apoi se pune fiecare într-un pătrat mare de staniol.
Acesta se strânge ca şi cum s-ar face un pachet, dar nu prea strâns. Staniolul trebuie să rămână umflat, ca să nu pocnească în timpul coptului. Se pun într-o tavă unsă, în cuptor încins, şi se coc o jumătate de oră, întorcând odată „pachetele11, având grijă să fie bine închise.
Când sunt gata, se scot, se rulează staniolul în jurul osului. Se ornează cu verdeaţă şi, pe fiecare cotlet se pune un bulgăraş de unt frecat cu zeamă de lămâie.
Se servesc cu murături sau salată de lăptuci.
Pofta buna!