Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos
PrinteazaCotlete de porc la gratar cu garnitura si sos din: cotlete de porc, ceapa verde, usturoi, ardei gras, chili, ulei de masline, lamaie, sare, piper, cimbru, cartofi, usturoi, ulei, sare, rosii, bob, iaurt, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 4 cotlete de porc cu oase (200-250 g)
- 2 cepe verzi
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingurita chili
- 100 ml ulei de masline
- 2 lamai
- sare
- piper
- cateva fire de cimbru
garnitura:
- 1 kg cartofi rosii
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- 4 rosii
sos:
- 200 g bob
- 200 g iaurt
- 1 lamaie
- 2 fire de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se porţionează cotletul, cu tot cu os şi se bat feliile. Se prepară o marinată din ceapă verde tocată, usturoi pisat, ardei gras tăiat cubuleţe,un praf de chili. ulei de măsline, sare, piper şi suc de lămâie.
Se leagă în mănunchi câteva fire de cimbru sau rozmarin şi cu această pensulă improvizată se unge carnea cu marinată, pe ambele feţe. Se aşază într-un castron şi se dă la frigider o oră. Se curăţă cartofii şi se fierb 10- 12 min. Se scurg şi se taie jumătăţi.
Se amesteci uleiul cu usturoi pisat şi se unge cu această compoziţie partea tăiată a fiecărui cartof. Se aşază cotletul pe grătar sau în tigaia-gril şi se frige cca 8 min. pe fiecare parte. Se frig în acelaşi timp cartofii şi feliile groase de roşii.
Se prepară sosul: se fierbe bobul cca 1 min. şi se scurge. Se decojesc apoi boabele, se pasează cu furculiţa şi se adaugă iaurt, suc de lămâie şi pătrunjel tocat. Se ames-tecă, se sărează şi se piperează.
Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos
Pofta buna!