Cotlete de porc la gratar cu ierburi
PrinteazaCotlete de porc la gratar cu ierburi din: cotlete de porc, usturoi, patrunjel, seminte de fenicul, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, frunze de dafin.
- 6 cotlete de porc
- 3 catei de usturoi striviti
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- 1/2 lingurita seminte de fenicul tocate grosier
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, plus 1 lamaie taiata sferturi
- 3 linguri ulei de masline
- 6 frunze de dafin
Mod de preparare:
Pune carnea de porc într-un vas. Amestecă usturoiul cu pătrunjelul, seminţele de fenicul, coaja rasă şi zeama de lămâie, uleiul şi frunzele de dafin. Unge cu amestecul format cotletele de porc. Lasă-le la marinat cel puţin o oră şi cel mult peste noapte.
Incinge un grătar sau o tigaie-grill. Asezonează cotletele, apoi frige-le câte 5-8 minute pe fiecare parte până se pătrund complet (dacă le frigi în mai multe rânduri, înveleşte cotletele rumenite în folie de aluminiu până sunt toate gata).
Adaugă sferturile de lămâie în ultimul minut, ca să se rumenească, apoi serveşte-le împreună cu carnea de porc.
Cotlete de porc la gratar cu ierburi
Pofta buna!