Cotlete de porc marinate
PrinteazaCotlete de porc marinate din: mustar cu boabe, mustar crema, ulei, otet balsamic alb, miere, rozmarin, usturoi, sare, piper, bere, cotlet de porc.
marinata:
- 1 lingura mustar cu boabe
- 1 lingura mustar crema
- 4 linguri ulei
- 1 lingura otet balsamic alb
- 1 lingurita miere
- acele de la 2 fire de rozmarin
- 3 catei de usturoi (2 pisati, unu taiat felii)
- sare
- piper
- 1 lingura bere
in plus:
- 4 felii cotlet de porc (a 200 g fiecare)
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă muştarul cu ulei, oţet şi miere; se adaugă rozmarin şi usturoi. Se ung bucăţile de carne pe o parte şi pe alta cu marinata; se aşază în castron şi se acoperă cu folie transparentă; se marinează la frigider 3-4 ore.
Inainte de frigere, bucăţile de carne se şterg de resturile de marinată, apoi se aşază pe grătarul mediu încins sau pe tigaia- grill. Cu telul, se amestecă restul de marinată cu bere.
In tigaie, carnea se prăjeşte 10-12 min. întorcându-se în acest timp de 2 ori şi ungându-se cu marinată. Pe grătar, se frig bucăţile de carne deasupra jarului 3-4 min. pe fiecare parte, apoi se dau la marginea grătarului şi se lasă să se mai frigă 12-15 min.
In final cotletele se sărează, se piperează, se înfăşoară în folie şi se lasă să se odihnească minimum 8 min. Se servesc cu salată sau legume fripte.
Cotlete de porc marinate
Pofta buna!