Cotlete de porc umplute cu sos de spanac
PrinteazaCotlete de porc umplute cu sos de spanac din: cotlete de porc, ciuperci, costita, ceapa, ardei, marar, ou, legume, sare, piper, spanac, ulei, usturoi, smantana, mustar, vin.
- 2 cotlete de porc mai groase (cu os)
- 8 ciuperci champignon mari
- 100 g costiţă afumată
- 1 ceapă
- 2 ardei
- 1 legătură mărar verde
- 1 ou
- 1 lingură legume deshidratate
- sare
- piper alb
- 200 g piure de spanac
- 100 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguriţe smântână
- 1 linguriţă muştar
- 2 foi de dafin
- 200 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Speli cotletele şi le usuci între şervete. Faci câte un buzunar, cu lama unui cuţit ascuţit, începând de la partea superioară până la os. Ungi cotletele cu ulei de măsline atât în interior, cât şi în exterior şi le presari cu sare şi piper.
Cureţi legumele şi ciupercile. Incingi 2 linguri de ulei şi căleşti la foc mic costiţa tăiată cubuleţe, apoi adaugi ceapa şi ardeiul tocate fin, precum şi felii de ciuperci.
După ce s-au înmuiat, stingi focul şi adaugi sare, piper, oul bătut şi verdeaţa fin tocată.
Umpli cotletele cu această compoziţie şi le prinzi cu scobitori de bambus. Le prăjeşti puţin pe ambele feţe, apoi le aşezi într-o tăviţă, cu tăietura în sus.
Torni vinul, completezi cu apă până trece de jumătatea cotletelor, adaugi legumele deshidratate, sare, piper, foi de dafin şi introduci vasul în cuptor, pentru 30 de minute.
Pentru sosul de spanac, căleşti piureul de spanac în puţin ulei de măsline, apoi sărezi şi piperezi după gust. Iei vasul de pe foc şi încorporezi usturoiul pisat, smântână şi muştarul, amestecând continuu.
Serveşti cotletele stropite cu sos.
Cotlete de porc umplute cu sos de spanac
Pofta buna!