Cotlete de somon cu ciuperci si leurda

Printeaza

Cotlete de somon cu ciuperci si leurda din: cotlete de somon, ulei de masline, dovlecei, ciuperci, leurda, smantana si vin.

Ingrediente:Cotlete_de_somon_cu_ciuperci_si_leurda

  • 4 cotlete de somon (a 250 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 dovlecei
  • 400 g ciuperci Champignon taiate sferturi
  • 1 legatura leurda
  • 200 ml smantana
  • 50 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Se incinge 1/3 din cantitatea de ulei de masline si se prajesc bucăţile de peşte, sărate, pipe­rate şi marinate în prealabil în puţin vin, 7 min. la foc mijlociu.

Se încinge în altă tigaie altă treime din cantitatea de ulei şi se călesc legumele tăiate cuburi şi ciupercile; se acoperă şi se lasă să se înăbuşe timp de cca 5 min.

Se încinge şi restul de ulei de măsline şi se căleşte leurda, se stinge cu vin şi se adaugă smântână, sare şi piper. Se aşază legumele pe farfurii şi se pune deasupra somonul. Se toarnă deasupra sos.

Se serveşte cu o garnitură de orez sălbatic.

Cotlete de somon cu ciuperci si leurda

Cotlete_de_somon_cu_ciuperci_si_leurda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.