Cotlete de somon cu ciuperci si leurda
PrinteazaCotlete de somon cu ciuperci si leurda din: cotlete de somon, ulei de masline, dovlecei, ciuperci, leurda, smantana si vin.
- 4 cotlete de somon (a 250 g)
- 6 linguri ulei de masline
- 2 dovlecei
- 400 g ciuperci Champignon taiate sferturi
- 1 legatura leurda
- 200 ml smantana
- 50 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Se incinge 1/3 din cantitatea de ulei de masline si se prajesc bucăţile de peşte, sărate, piperate şi marinate în prealabil în puţin vin, 7 min. la foc mijlociu.
Se încinge în altă tigaie altă treime din cantitatea de ulei şi se călesc legumele tăiate cuburi şi ciupercile; se acoperă şi se lasă să se înăbuşe timp de cca 5 min.
Se încinge şi restul de ulei de măsline şi se căleşte leurda, se stinge cu vin şi se adaugă smântână, sare şi piper. Se aşază legumele pe farfurii şi se pune deasupra somonul. Se toarnă deasupra sos.