Cotlete de tap cu legume in sos aromat cu garnitura de ardei umpluti cu orez
PrinteazaCotlete de tap cu legume in sos aromat cu garnitura de ardei umpluti cu orez
- 1,400 kg cotlet de ţap
- 1 ceapă
- 5 căţei usturoi
- 4 castraveciori muraţi
- 1/2 legătură tarhon
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
- 1/2 lingură făină
- 1/2 1 supă din oase de ţap
- 1 ardei iute
- 8 ardei graşi
- 150 g orez
- 200 g bureţi sau ciuperci
- 150 g ulei
Mod de preparare:
Se taie 12 cotlete cu osul respectiv, se platează, se dă sare, făină şi se prăjesc la foc iute pe ambele părţi. Se aşază apoi în cratiţă. In tigaie se face rantaş alb cu făină, apoi se pune ceapa şi usturoiul tocate, 1/21 supă şi bulionul.
Cînd începe să fiarbă, se pune ardeiul iute, castraveţii şi ciupercile tocate tăiate julien, vinul şi tarhonul tocat.
După aceea se pune sosul peste cotlete şi se fierb, sub capac, la foc moderat circa 50 minute.
Se aşază pe platou garnisite cu ardei umpluţi cu orez. Sosul se dă şi separat.
Pofta buna!
chiar ca n-am mai mancat. Merita incercat, de ce nu.