Cotlete de vita pane
PrinteazaCotlete de vita pane din: cotlete, faina, oua, pesmet, ulei, sare.
- 6- 8 cotlete (viţel, mânzat, sau vită mai tânără)
- 1-2 linguri făină
- 2 ouă
- 3 linguri pesmet
- 3-4 linguri ulei (untură)
- sare
Mod de preparare:
Se scot oasele din cotlete şi se curăţă pieliţa. In continuare se pregătesc ca şi şniţelul de vitel. In funcţie de grosimea cotletului şi de frăgezimea cărnii, cotletele se bat mai mult sau mai putin înainte de a fi prăjite.
Cotletele pane, ca şi şniţelele în general, pot fi pregătite folosind numai făină (făină – ou – făină), această variantă fiind cunoscută şi sub numele de „cotlet natur”.
Pentru cotlete pane se recomandă carne de vifel sub 1 an, sau în mod excepţional carne de mânzat, altfel cotletele vor fi tari.
Pofta buna!