Cotlete de vitel cu sos si ceapa

Printeaza

Cotlete de vitel cu sos si ceapa din: ceapa, ulei, bulion, bere neagra, supa, ienibahar, cuisoare, cotlete de vitel, sare, piper, boia, patrunjel.

Ingrediente:Cotlete_de_vitel_cu_sos_si_ceapa

  • 5 cepe
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita bulion
  • 250 g bere neagra
  • 150 ml supa
  • 1 varf de cutit ienibahar macinat
  • 1 varf de cuisoare macinate
  • 4 cotlete de vitel (a 180 g)
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se curata si se toaca o ceapa, iar celelalte se taie rondele. Intr-o cratita se incing 2 linguri de ulei; se caleste ceapa tocata.

Se adauga bulionul si se mai caleste putin.  Se stinge cu bere şi supă şi se amestecă. Se adaugă ienibahar şi cuişoare şi se lasă să fiarbă sosul cca 10 min., fără capac.

Intre timp se şterg cotletele. Se încing într-o tigaie cca 2 linguri de ulei. Se călesc rondelele de ceapă, amestecând, şi se condimentează cu sare, piper si boia. I

n a doua tigaie se incinge restul de ulei si se prajesc cotletele pe ambele fete la foc iute.

Se reduce focul si se mai prajesc circa 2-3 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga sare si se pipereaza sosul.

Se servesc cotletele cu ceapa si se orneaza cu patrunjel. Se servesc alaturi cartofi prajiti.

Cotlete de vitel cu sos si ceapa

Cotlete_de_vitel_cu_sos_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.