Cotlete de vitel la cuptor

Printeaza

Cotlete de vitel la cuptor din: cotlet de vitel, carne de porc, cartofi, mazare, morcovi, oua, faina, unt, sare, piper, cimbru, nucsoara, zarzavat, ceapa, marar, franzela, smantana, vin.

Ingrediente:Cotlete de vitel la cuptor

  • 1,5 kg cotlet de viţel
  • 300 g carne de porc
  • 300 g cartofi noi
  • 300 g mazăre fină
  • 300 g morcovi
  • 3 ouă
  • 1 lingură făină
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucşoară
  • 100 g zarzavat
  • 2 cepe
  • 4 legături de mărar
  • 1 felie de franzelă
  • 3 linguri smântână
  • 3 linguri sos brun
  • 1/2 pahar vin negru

 

Mod de preparare:

Frigeţi cotletul înăbuşit în unt, adăugaţi zarzavatul tocat, ceapa, sare, piper, cimbru, nucşoară. Lăsaţi la foc potrivit timp de 1 oră. în timpul frigerii, stropiţi cu apă şi vin.

Când cotletul este rumenit, scoateţi-l pe un platou şi, în tavă, faceţi sosul. Puneţi în tavă 1/2 lingură de făină, supa, sos brun, vin şi strecuraţi.

Pregătiţi din cartofi un piure fără lapte, dar cu unt, ou, sare, nucşoară. Pe acest suport, puneţi cotletul tăiat felii. Garnisiţi cu perişoare, cu mărar, cu morcovi şi mazăre sotate în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.