Cotlete de vitel la cuptor
PrinteazaCotlete de vitel la cuptor din: cotlet de vitel, carne de porc, cartofi, mazare, morcovi, oua, faina, unt, sare, piper, cimbru, nucsoara, zarzavat, ceapa, marar, franzela, smantana, vin.
- 1,5 kg cotlet de viţel
- 300 g carne de porc
- 300 g cartofi noi
- 300 g mazăre fină
- 300 g morcovi
- 3 ouă
- 1 lingură făină
- 150 g unt
- sare
- piper
- cimbru
- nucşoară
- 100 g zarzavat
- 2 cepe
- 4 legături de mărar
- 1 felie de franzelă
- 3 linguri smântână
- 3 linguri sos brun
- 1/2 pahar vin negru
Mod de preparare:
Frigeţi cotletul înăbuşit în unt, adăugaţi zarzavatul tocat, ceapa, sare, piper, cimbru, nucşoară. Lăsaţi la foc potrivit timp de 1 oră. în timpul frigerii, stropiţi cu apă şi vin.
Când cotletul este rumenit, scoateţi-l pe un platou şi, în tavă, faceţi sosul. Puneţi în tavă 1/2 lingură de făină, supa, sos brun, vin şi strecuraţi.
Pregătiţi din cartofi un piure fără lapte, dar cu unt, ou, sare, nucşoară. Pe acest suport, puneţi cotletul tăiat felii. Garnisiţi cu perişoare, cu mărar, cu morcovi şi mazăre sotate în unt.
Pofta buna!