Cotlete de vitel sote
PrinteazaCotlete de vitel sote
- 5 cotlete de vitel
- 15-20 mînătărci
- 1 lingură bulion de roşii
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- vin
- sare
- piper
- 2-3 linguri smantană groasă
Mod de preparare:
Cu 3/4 oră înainte de a servi masa rumenim cotletele de viţel. Apoi le punem într-o cratiţă adancă, adăugăm manătărci proaspete, tăiate, opărite şi rumenite mai înainte sau manătărci fierte (conserve). Numai în lipsa acestora folosim manătărci marinate.
Pregătim un sos de roşii cu smantană groasă, adăugăm după gust vin roşu si piper. Apoi trecem sosul printr-o strecurătoare deasă deasupra cotletelor. înăbuşim cotletele maximum 30 minute la foc scăzut, udîndu-le des cu sosul lor.
Cand cotletele sunt gata, le aşezăm pe farfurie în cerc, turnăm deasupra sosul, iar în mijloc punem cartofi pai sau fierţi şi stropiţi cu unt.
Pofta buna!