Cotlete cu găluşte de spanac

Printeaza

Cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci, pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei, unt, ciuperci si rozmarin.

Ingrediente:

galuste:

  • 400 g spanac proaspat
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g pesmet
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 praf nucsoara
  • sare
  • 1 bucatica unt

friptura:

  • 4 cotlete de porc
  • putin faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 250 g ciuperci Champignon
  • rozmarin

 

Mod de preparare

Pentru găluşte, se opăreşte spanacul în apă cu sare, apoi se scurge şi se toacă; se amestecă împreună cu brânza de vaci, pesmetul, oul, făina, nucşoara şi sarea.

modelează găluşte care se pun la fiert într-un vas cu apă clocotită, sărată; se re­duce focul şi se lasă să fiarbă găluştele până ce urcă la suprafaţă – cca 3 min.

scot cu lingura de spumă şi se amestecă împreună cu untul. Carnea se sărează, se piperează, se pudrează cu făină şi se prăjeşte în ulei încins, 6 min. Se scoate şi se păstrează la cald.

încinge restul de unt şi se călesc ciupercile tăiate felii; se adaugă rozmarin tocat şi se prăjesc 2 min. stinge cu 50 ml apă şi se lasă să se înăbuşe sosul 2 min.

sărează şi se piperează.

repartizează găluştele pe farfurii şi se adaugă carnea; se stropeşte

 

Cotlete cu găluşte de spanac

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.