Cotlete cu găluşte de spanac
PrinteazaCotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci, pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei, unt, ciuperci si rozmarin.
Ingrediente:
galuste:
- 400 g spanac proaspat
- 200 g branza de vaci
- 150 g pesmet
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 1 praf nucsoara
- sare
- 1 bucatica unt
friptura:
- 4 cotlete de porc
- putin faina
- 1 lingura ulei
- 1 lingura unt
- 250 g ciuperci Champignon
- rozmarin
Mod de preparare
Pentru găluşte, se opăreşte spanacul în apă cu sare, apoi se scurge şi se toacă; se amestecă împreună cu brânza de vaci, pesmetul, oul, făina, nucşoara şi sarea.
modelează găluşte care se pun la fiert într-un vas cu apă clocotită, sărată; se reduce focul şi se lasă să fiarbă găluştele până ce urcă la suprafaţă – cca 3 min.
scot cu lingura de spumă şi se amestecă împreună cu untul. Carnea se sărează, se piperează, se pudrează cu făină şi se prăjeşte în ulei încins, 6 min. Se scoate şi se păstrează la cald.
încinge restul de unt şi se călesc ciupercile tăiate felii; se adaugă rozmarin tocat şi se prăjesc 2 min. stinge cu 50 ml apă şi se lasă să se înăbuşe sosul 2 min.
sărează şi se piperează.
repartizează găluştele pe farfurii şi se adaugă carnea; se stropeşte
Cotlete cu găluşte de spanac
Pofta buna!