Cotlete de ied pane cu linte

Printeaza

O reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Cotlete de ied pane cu linte

  • 12 cotlete de ied
  • 250 g linte rosie
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi cotletele, scurgeţi-le bine de apă şi ştergeţi-le cu şerveţele. Presărati-le cu sare şi piper, apoi treceţi-le prin făină. Daţi cotletele prin ou bătut, după care treceţi-le prin pesmet. Prăjiţi cotletele astfel pregătite, în uleiul încins până când se rumenesc bine pe toate părţile.

Spălaţi lintea în 2-3 ape, apoi fierbeţi-o în 2 l apă şi 1 linguriţă sare. Căliţi în 2-3 linguri de ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, până când începe să se rumenească uşor. Adăugaţi pasta de tomate şi, după 2 minute, puneţi lintea fiartă.

Căliţi totul la foc mic 4-5 minute, după care stingeţi cu o ceşcuţă din zeama în care a fiert lintea. Adăugaţi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi să fiarbă 1 -2 minute. Serviţi câte 3 cotlete la o porţie, alături de linte caldă.

Presăraţi deasupra pătrunjelul rămas, tocat mărunt.

Cotlete de ied pane cu linte

Cotlete de ied pane cu linte

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.