Cotlete de ied pane cu linte
PrinteazaO reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper.
- 12 cotlete de ied
- 250 g linte rosie
- 2 oua
- 100 g faina
- 150 g pesmet
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cotletele, scurgeţi-le bine de apă şi ştergeţi-le cu şerveţele. Presărati-le cu sare şi piper, apoi treceţi-le prin făină. Daţi cotletele prin ou bătut, după care treceţi-le prin pesmet. Prăjiţi cotletele astfel pregătite, în uleiul încins până când se rumenesc bine pe toate părţile.
Spălaţi lintea în 2-3 ape, apoi fierbeţi-o în 2 l apă şi 1 linguriţă sare. Căliţi în 2-3 linguri de ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, până când începe să se rumenească uşor. Adăugaţi pasta de tomate şi, după 2 minute, puneţi lintea fiartă.
Căliţi totul la foc mic 4-5 minute, după care stingeţi cu o ceşcuţă din zeama în care a fiert lintea. Adăugaţi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi să fiarbă 1 -2 minute. Serviţi câte 3 cotlete la o porţie, alături de linte caldă.
Presăraţi deasupra pătrunjelul rămas, tocat mărunt.
Cotlete de ied pane cu linte
Pofta buna!