Cotlete de iepure cu kaizer si sos
PrinteazaCotlete de iepure cu kaizer si sos din: cotlete de iepure, kaizer, ceapa, praz, boabe de piper negru si rosu, supă, faina, smantana, zeama de lamaie, zahar pudra, ulei.
Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare.
- 1 kg cotlete de iepure
- 200 g kaizer
- 2 cepe
- 2 fire praz
- câteva boabe de piper negru
- câteva boabe de piper roşu
- 1/2 l supă
- 1 lingură făină
- 150 g smântână
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 linguriţă zahăr pudră
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli, apoi usuci cu un prosop cotletele şi le pui la prăjit lâte 2-3 minute, pe fiecare parte.
Le scoţi pe o farfurie. Cureţi şi tai prazul, după care îl pui la prăjit în uleiul rămas de la cotlete.
Căleşti prazul aproximativ 4 minute Şi adaugi cotletele Acoperi vasul, laşi să se călească împreună câteva pninute, apoi torni supa şi acoperi din nou vasul cu un capac.
Laşi să fiarbă la foc moale, circa 30 de minute. Scoţi cotletele, iar sosul îl pui într-un vas şi pasezi totul cu blenderul.
Amesteci sosul cu puţină făină, smântână, zeamă de lămâie, zahărul, piperul roşu şi piperul negru şi le dai câteva minute în fiert.
Separat, tai kaizerul în felii şi, împreună cu ceapa tăiată în 4, le căleşti până când ceapa devine brună, apoi le adaugi în sos.
Pui din nou şi cotletele şi dai vasul la cuptorul preîncălzit, pentru încă 15-20 de minute. Serveşti cotletele calde, cu sos şi garnitură de cartofi la cuptor.
Pofta buna!