Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi
PrinteazaCotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi
- 1,200 kg cotlet de viţel
- 400 g andivă
- 300 g morcovi
- 300g cartofi
- 150 g unt
- ulei pentru prăjit cartofi
- 40 g făină
- 2 ouă
- 40 g şuncă
- 40 g limbă afumată
- 2 linguri sos alb cu puţin lapte
Mod de preparare:
Se prepară 12 cotlete. Separat se face un aluat din făină, ouă, sos alb, puţin lapte, sare şi se amestecă cu limba şi şunca tăiate julien.
Cotletele date prin acest aluat se prăjesc in tigaie cu ulei încins pe ambele părţi şi se aşază pe platou. Se garniseşte cu andivă brezată , morcovii sote şi cartofii prăjiţi.
Separat se serveşte sos spaniol .
Pofta buna!