Cotlete in crusta
PrinteazaCotlete in crusta din: cotlete de miel, ardei, vanata, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano, cimbru.Cotlete in crusta din: cotlete de miel, ardei, vanata, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano, cimbru
- cotlete de miel
- 2 ardei graşi roşii
- 1 vânătă
- 2 dovlecei
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 conservă roşii decojite
- 300 ml supă de legume
- 1 linguriţă levănţică uscată
- 1 linguriţă oregano
- 1 linguriţă cimbru
Mod de preparare:
Se taie cuburi 2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3 cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă levănţică uscată, 1 linguriţă oregano şi 1 linguriţă cimbru.
Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 minute. Se condimentează cu sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se sărează şi se piperează 700 g costiţe de miel şi se prăjesc la foc iute în 2 linguri ulei timp de 7-10 minute.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la la cuptor cca 10 minute.
Se frământă 120 g pesmet cu 2 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri unt moale şi 1 linguriţă muştar; se repartizează pe costiţe; se presează uşor şi se coc la cuptor cca 5-10 minute, până devin rumenii.
Pofta buna!