Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre
PrinteazaCotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre
- 1,200 kg cotlet de viţel
- 300 g carne de porc
- 300 g cartofi noi
- 300 g mazăre fină
- 300 g morcovi
- 3 ouă
- 1 lingură făină
- 150 g unt
- sare
- piper
- cimbru
- nucşoară
- 100 g zarzavat
- 2 cepe
- 4 legături mărar
- 1 felie franzelă
- 3 linguri smîntînă
- 3 linguri sos brun
- 1/4 pahar vin roşu
Mod de preparare:
Cotletul se frige înăbuşit cu unt, zarzavat tăiat, ceapă tocată, sare, piper, cimbru, nucşoară, circa 1 oră. Pe parcurs se stropeşte cu apă şi vin. Cînd cotletul este rumenit se scoate şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, supă, sos brun. vin şi se strecoară.
Cartofii se prepară ducesa, piure fără lapte, cu unt, 1 ou, sare, nucşoară şi se toarnă pe platou făcindu-se un soclu oval pe care se aşază cotletele tăiate felii.
Se garniseşte cu perişoare cu mărar şi morcovi, mazăre, fierte şi sotate în unt.
Sosul se serveşte la sosieră.
Pofta buna!