Cotlete la gratar, cu ciuperci
PrinteazaCotlete la gratar, cu ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ardei gras, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei.
- 4 cotlete de porc
- 1 kg ciuperci champignon
- 1 ardei gras rosu
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Baţi puţin cotletele, cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le ungi cu ulei, le presari cu cimbru uscat măcinat şi piper negru măcinat şi le aşezi pe grătarul încins. Frigi cotletele câte 4-5 minute pe fiecare parte, iar la sfârşit le sărezi puţin.
Dacă doreşti să aibă arome speciale şi mai puternice, e necesar să marinezi cotletele de seara. Speli bine ciupercile şi ardeiul. Tai în fâşii lungi ardeiul, iar usturoiul curăţat îl tai în felioare subţiri.
Sotezi ciupercile în ulei încins, până scade zeama pe care şi-au lăsat-o. Adaugi usturoiul şi ardeiul gras şi le sotezi împreună câteva minute. Serveşti cotletele alături de ciuperci şi de o salată de sezon.
Cotlete la gratar, cu ciuperci
Pofta buna!