Cotlete la gratar cu sos
PrinteazaCotlete la gratar cu sos din: cotlete, bagheta, smantana, iaurt, mustar, tarhon, busuioc verde, ceapa verde, patrunjel, lamaita, untdelemn, ulei de masline, sare, piper.
- 6 cotlete fara os
- 1 bagheta
- 150 g smantana
- 50 g iaurt gras
- 2 linguri mustar
- 1/2 legatura tarhon
- 1 legatura busuioc verde
- 2 linguri cozi de ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingura lamaita fin tocata
- 2 linguri untdelemn
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Speli feliile de carne cu apă rece, apoi le usuci cu ajutorul unui prosop de hârtie. Le condimentezi cu sare şi piper pe ambele părţi, le stropeşti cu ulei şi le laşi în frigider timp de 1 oră. Frigi cotletele pe grătarul încins, la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Pentru o aromă mai puternică, poţi să aşezi cotletele pe frunze mari de busuioc, unse în prealabil cu ulei.
Pentru sos, speli condimentele verzi, le usuci şi le tai mărunt. Le amesteci împreună cu smântână, iaurtul, muştarul, sare şi piper după gust. Este bine să prepari sosul cu câteva ore înainte de a-l consuma şi să-l păstrezi în frigider pentru câteva ore.
Tai felii din baghetă, le stropeşti cu ulei de măsline şi le frigi 1-2 minute pe grătar sau 5-6 minute în cuptor. Serveşti cotletele cu sos şi felii de baghetă.
Cotlete la gratar cu sos
Pofta buna!