Cotlete marinate cu suc de ananas
PrinteazaCotlete marinate cu suc de ananas din: cotlet, usturoi, suc de ananas, cimbru, sare, piper.
- 4 bucati cotlet cu os
- 200 ml suc de ananas
- 2 cătei usturoi
- o lingură cimbru
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Pentru garnitură:
- 5-6 cartofi mici
- 25 g unt
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Se pisează usturoiul, se pune într-un vas cu cimbrul şi o lingurită de ulei. Se adaugă sucul de ananas, se pune si carnea şi se unge bine cu solutia de marinat.
Se lasă aşa o noapte, la frigider, într-un vas acoperit.
A doua zi se şterge cu şervete de hârtie şi se condimentează cu sare şi piper.
Se prăjesc cotletele în tigaie cu putin ulei, alături de cartofii curătati de coajă, fierti 10 minute în apă cu sare şi apoi scosi, unşi cu unt si condimentati cu sare, piper si rozmarin.
Pofta buna!