Cotlete marinate pe pat de legume
PrinteazaCotlete marinate pe pat de legume din: cotlete de porc, morcovi, cartofi, ceapa, ardei, ciuperci, piper, ulei, sos de soia, musatr, cimbru, vin, usturoi.
- 8 bucati cotlete de porc
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 1 ceapă
- 2 ardei
- 5 ciuperci mari sare
- piper negru măcinat
- 1 lingură ulei pentru uns tava
Pentru marinadâ:
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri muştar
- 2 linguriţe cimbru uscat măcinat
- 400 ml vin alb
- 4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Pentru marinadă, amesteci toate ingredientele şi sărezi după gust. Pui cotletele într-un castron şi le stropeşti cu marinada. Le păstrezi în frigider cel puţin 1 oră.
Cureţi legumele şi ciupercile, apoi le speli. Tai morcovii, ceapa şi cartofii în rondele, ardeii în fâşii, iar ciupercile în felioare.
Le aşezi în straturi într-o tavă unsă cu ulei, iar deasupra pui cotletele. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor, pentru 45-50 de minute.
Cotlete marinate pe pat de legume
Pofta buna!