Cotlete marinate cu rodie
PrinteazaCotlete marinate cu rodie din: cotlete, melasa de rodie, sos de soia, boia, ulei, varza, castravete, morcovi, patrunjel, maioneza, iaurt, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 cotlete de porc
- 2 linguri melasă de rodie
- 1 lingură sos soia
- câte 1/2 lingură ulei de măsline şi susan
- 1/2 linguriţă boia dulce
- piper mozaic
Pentru salată:
- 1 varză chinezească
- 1 castravete
- 2 morcovi
- 1 rodie
- pătrunjel
- 1 lingură maioneză
- 1 lingură iaurt
- 2 linguri zeama de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare Cotlete marinate cu rodie:
Intr-o pungă se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie într-un bol împreună cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul şi piperul proaspăt măcinat şi se amestecă bine.
Sosul obţinut se toarnă peste cotlete, se închide punga şi se dă la rece pentru minimum 30 de minute.
Cu cât carnea stă mai mult la marinat, cu atât devine mai aromată şi mai fragedă.
Se frig cotletele pe grill 3-5 minute pe o parte, iar când se întorc pe partea cealaltă 2-3 minute.
Pentru salată se toacă mărunt varza chinezească, se dă morcovul pe râzătoare şi se taie castravetele rondele.
Se amestecă maioneza cu iaurtul şi zeama de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Se adaugă peste salată sosul obţinut, se presară pătrunjel tocat mărunt şi se amestecă.
La final se adaugă rodie.
Pofta buna!