Cotlete de miel in crusta de migdale din: cotlete de miel, condimente pentru miel, samburi de migdale, ulei de masline, vin, cartofi, condiment, pasta wasabi, sos de soia, apa.
Ingrediente:
1 kg cotlete de miel
condimente pentru miel
100 g samburi de migdale decojiti si macinati
4-5 linguri ulei de masline
1 pahar vin alb
600 g cartofi pentru garnitura
condiment din legume uscate
pentru sos:
pasta wasabi
sos de soia
apa
Mod de preparare:
Speli cotletele, le usuci între şervete şi le presari cu condimente, după gust.
Le laşi 10 minute în frigider, până când aromele pătrund carnea, apoi le treci prin migdalele măcinate.
Aşezi carnea într-o tavă cu ulei, vin şi 1 pahar cu apă.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor pentru 30 de minute.
Indepărtezi folia şi o mai laşi 5 minute în cuptor, la foc mediu, să se rumenească.
După ce cotletele sunt gata, pui în cuptorul preîncălzit cartofii curăţaţi, spălaţi, tăiaţi şi condi-meritaţi cu praf de legume uscate.
Adaugi în tavă puţină apă, puţin ulei, acoperi şi îi coci 20 de minute.
Pentru sos, amesteci într-un bol puţină pastă verde de wasabi, puţin sos de soia şi diluezi cu apă după gust.
Cantităţile depind de gust şi de numărul invitaţilor care stau la masă.
Serveşti pe farfurie cotletele, cu osul înfăşurat în staniol, alături de cartofi şi un bol mic cu sos.
Cotlete de miel la gratar cu rozmarin din: cotlete de miel, usturoi, ulei, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 căţei de usturoi, pisaţi 100 ml suc de lămâie 25 ml ulei de măsline 1 linguriţă cu rozmarin proaspăt, tăiat mărunt 1 linguriţă cu piper negru măcinat sare, după gust Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.