Cotlete de miel in crusta picanta
PrinteazaO reteta de cotlete de miel in crusta picanta din: cotlete de miel, miere, otet, frunze de menta, pesmet, malai, sare, piper, cimbru, maghiran, nucsoara si ulei.
- 4-6 cotlete de miel
- 1/2 cescuta cu miere
- 1 lingura cu otet
- 1 lingura cu frunze de menta uscata
- 6 linguri cu pesmet
- 2 linguri cu malai
- sare
- piper
- cimbru
- maghiran
- nucsoara
- ulei
Mod de preparare:
Amestecă mierea cu oţetul şi frunzele de mentă tocate mărunt. Adaugă o ceşcuţă cu apă caldă şi lasă pe foc 2-3 minute. Condimentează cotletele cu sare şi piper şi aşază-le într-o tavă. Stropeşte-le cu sosul de mentă şi lasă la cuptor până se pătrund bine.
Din când în când, întoarce-le pe cealaltă parte. Dacă sosul scade prea tare, stropeşte- le cu apă caldă. Scoate-le apoi pe un platou şi tăvăleşte-le bine prin pesmet amestecat cu mălai, cimbru, nucşoară şi maghiran.
Rumeneşte-le în ulei încins, după care scoate-le pe un platou şi serveşte-le cu fasole verde fiartă şi piure de morcovi.
Cotlete de miel in crusta picanta
Pofta buna!