Cotlete de miel in crusta picanta

Printeaza

O reteta de cotlete de miel in crusta picanta din: cotlete de miel, miere, otet, frunze de menta, pesmet, malai, sare, piper, cimbru, maghiran, nucsoara si ulei.

Ingrediente:Cotlete de miel in crusta picanta

  • 4-6 cotlete de miel
  • 1/2 cescuta cu miere
  • 1 lingura cu otet
  • 1 lingura cu frunze de menta uscata
  • 6 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu malai
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • maghiran
  • nucsoara
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amestecă mierea cu oţetul şi frunzele de mentă tocate mărunt. Adaugă o ceşcuţă cu apă caldă şi lasă pe foc 2-3 minute. Condimentează cotletele cu sare şi piper şi aşază-le într-o tavă. Stropeşte-le cu sosul de mentă şi lasă la cuptor până se pătrund bine.

Din când în când, întoarce-le pe cealaltă parte. Dacă sosul scade prea tare, stropeşte- le cu apă caldă. Scoate-le apoi pe un platou şi tăvăleşte-le bine prin pesmet amestecat cu mălai, cimbru, nucşoară şi maghiran.

Rumeneşte-le în ulei încins, după care scoate-le pe un platou şi serveşte-le cu fasole verde fiartă şi piure de morcovi.

Cotlete de miel in crusta picanta

Cotlete de miel in crusta picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.