Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal

Printeaza

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal din: cotlete de miel, supa de pui, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapa, cartofi, paine veche, parmezan, patrunjel, cimbru, coriandru, rozmarin, mustar, dovlecei, rosii cherry, otet balsamic, sare si piper.

Ingrediente:

crusta de verdeturi:

  • 4 felii de paine veche faramitata
  • 100 g parmezan ras
  • patrunjel
  • cimbru
  • coriandru si rozmarin
  • 2 linguri de mustar

garnitura:

  • 6 dovlecei taiati in felii cu grosimea de 1,5 cm
  • 1 legatura de rozmarin
  • busuioc proaspat
  • coriandru
  • 500 g de rosii cherry injumatatite
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal: Incalziti in prealabil cuptorul de 200 °C.

Fierbeţi cartofii în supa de pui şi apoi lăsaţi la infuzat în supăcimbrul, rozmarinul şi usturoiul pisat.

Căliţi ceapa şi căţeii de usturoi în ulei de măsline până capătă o culoare aurie.

Ungeţi un vas cu ulei de măsline şi aşezaţi un strat de cartofi urmat de un strat de ceapă feliată şi repetaţi terminând cu un strat de cartofi.

Presăraţi sare şi piper pe fiecare strat. Turnaţi peste supă, până când acoperă 2/3 din vas.

Apăsaţi mixtura pentru a ajuta lichidul să se absoarbă şi, în final, presăraţi puţin ulei de măsline.

Coaceţi în cuptorul încălzit la 200 °C pentru aproximativ 20 – 25 de minute.

Asezonaţi şi introduceţi mielul în ulei de măsline fierbinte.  Coaceţi în cuptor la 200 °C pentru 10 minute.

Intre timp, într-un blender, puneţi toate ingredientele pentru crusta de verdeţuri, adăugaţi sare şi piper, iar apoi mixaţi.

Scoateţi mielul din cuptor şi ungeţi-l cu muştarînainte de a-l înmuiaîn amestecul făcut în blender.

Introduceţi mielulîn cuptor pentru aproximativ 2 – 3 minute.

Pentru legume, căliţi în uleiul de măsline dovleceii împreună cu rozmarin, asezonaţi şi adăugaţi puţin oţet balsamic.

Puneţi roşiile, busuiocul, coriandrul şi lăsaţi mixtura pe foc pentru 5 minute.

Asezonaţi şi adăugaţi puţin ulei de măsline şi oţet balsamic. Lăsaţi acest amestec pe foc până când dovleceii încep să se înmoaie.

Tăiaţi mielul în 3 bucăţi pentru fiecare persoană şi serviţi cu dovleceii şi cu cartofii peste care presăraţi puţin sos de lalegume.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.