Cotlete de miel la gratar cu sparanghel din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel. Ingrediente: 4 cotlete de miel cu os 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde Mod de preparare: Se prepară marinata pentru […]
Cotlete de miel cu glazura de miere
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de miel cu glazura de miere din: cotlete de miel, sare, piper, ulei, cimbru si miere.
- 4 cotlete de miel sau berbecuţ (a cca 250 g, cu oase şi piele)
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 4 fire cimbru
- 5 linguri miere
Mod de preparare:
Se decupează coastele, astfel încât să nu mai rămână pe ele urme de zgârciuri sau carne.
Bucăţile de carne se sărează şi se piperează de jur-împrejur. Se încinge cuptorul la 160 °C.
Se încinge uleiul şi se rumenesc cotletele pe toate feţele.
Se încălzeşte mierea la foc mijlociu şi se adaugă cimbrul tocat; se ung cotletele cu acest amestec.
Se aşază vasul în cuptor şi se coc cotletele cca 25 min.; între timp, se ung frecvent cu amestecul de miere.
Se scot apoi din vas şi se înfăşoară în folie de aluminiu.
Se lasă să se odihnească cca 5 min.
Cotlete de miel cu glazura de miere
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Cotlete de miel condimentate cu sos de soia
Cotlete de miel condimentate cu sos de soia din: zahar brun, usturoi, coriandru, cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de soia, cotlete de miel. Ingrediente: 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca usturoi, tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita praf cinci condimente chinezesti 1/4 lingurita piper cayenne 1/4 ceasca sos de soia 4 cotlete […]
Cotlete de miel glazurate
Cotlete de miel glazurate din: cotlete de miel, marinada, rozmarin. Ingrediente: 2 bucati cotlete de miel cu os de circa 200 g fiecare 4 linguri marinată pentru glazură 2 linguri rozmarin, proaspăt, tocat Mod de preparare: Aşază carnea în tava de friptură şi unge cu marinaîa, presară rozmarinul şi lasă să stea la […]
Cotlete de miel marinate
Cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, marinada, rozmarin. Ingrediente: 2 cotlete de miel 4 linguri marinată pentru glazură 2 linguri rozmarin, proaspăt, tocat Mod de preparare: Aşază carnea în tava de friptură şi unge cu marinaîa, presară rozmarinul şi lasă să stea la marinat minim 30 minute. Incinge cuptorul la semnul 5/190° […]
Pofta buna!