Cotlete de miel cu gnocchi si sos
PrinteazaCotlete de miel cu gnocchi si sos din: cotlete de miel, ulei, usturoi, sare, piper, rozmarin, pesmet, mustar, cartofi, spanac, faina, amidon, concentrat de vita, unt, apa.
- 1 kg cotlete de miel
- 2 linguri ulei
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- 2 fire rozmarin
- 3 linguri pesmet
- 1 lingura mustar
- 600 g cartofi
- 100 g spanac proaspat
- 200 g faina
- 100 g amidon
- 1/2 cub concentrat cu gust de vita
- 60 g unt
- 50 ml apa
Mod de preparare:
Se spală cartofii, dar nu se decojesc. Se presară sare pe o tavă și se repartizează cartofii.
Se coc cca 1 oră, în cuptorul încălzit la 160 ºC. Se scot din cuptor, se lasă să se răcească și se rad. Se crestează cotletele în dreptul coloanei, se sărează și se piperează.
Se ung cu usturoi pisat și se prăjesc într-o tigaie cu ulei. Se coc apoi cca 12 min. în cuptorul încins la 180 ºC.
Între timp se toacă rozmarinul și se amestecă împreună cu pesmetul; se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime.
Se unge partea de sus a cotletelor cu muștar și se tăvălesc prin amestecul de pesmet. Se taie carnea bucăți și se păstrează la cald.
Se toacă spanacul și se adaugă la cartofi; se adaugă și făina și amidonul. Se frământă aluatul.
Se formează un rulou, care se taie felii. Din felii se modelează biluțe care se aplatizează cu furculița; aceste gnocchi se fierb în apă cu sare, cca 8-10 min.
Se dizolvă cubul în apă fierbinte și se înglobează fulgii de unt, bătând cu telul. Se servește acest sos cu cot-letele de miel și gnocchi.
Cotlete de miel cu gnocchi si sos
Pofta buna!