Cotlete de miel la grătar în stil thailandez
PrinteazaO reteta de cotlete de miel la gratar in stil thailandez din: cotlete de miel, ulei, usturoi, ardei iute, sos de peste, zeama de limeta, zahar, busuioc si piper.
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel, cu os
- 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune)
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute, roşu
- 4 linguri sos de peşte
- 4 linguri zeamă de limetă
- 2 linguri de zahăr (preferabil brun/de palmier)
- 1 lingură frunze de busuioc tocate
- piper
Preparare:
Curăţaţi şi degresaţi cotletele de miel de grăsime. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin. Îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l. Amestecaţi usturoiul cu ardeiul iute, zeama de limetă, sosul de peşte, uleiul, zahărul, busuiocul şi piperul.
Turnaţi marinata peste cotletele de miel, amestecaţi-le bine şi introduceţi-le la rece pentru 2 ore. Frigeţi cotletele, şterse de excesul de marinată, pe grătar sau plită. Cotletele de miel la grătar în stil thailandez se servesc cu garnituri pe bază de orez, paste şi/sau legume.
Pofta bună!