Cuscus cu Stafide: O Delicatețe Exotică din: cuscus, apa, stafide, ulei de masline extravirgin, miere, coaja de lamaie, sare, piper, frunze de menta. Cuscusul cu stafide este o rețetă simplă și delicioasă care combină textura pufoasă a cuscusului cu dulceața naturală a stafidelor și prospețimea aromei de lămâie. Această rețetă este inspirată din bucătăria mediteraneană […]
Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute
PrinteazaCotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute: cotlet de miel, ulei, usturoi, ardei iute rosu, sos de peste, limeta, zahar, busuioc, piper.
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel, cu os
- 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune)
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute, roşu
- 4 linguri sos de peşte
- 4 linguri zeamă de limetă
- 2 linguri de zahăr (preferabil brun/de palmier)
- 1 lingură frunze de busuioc tocate
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi degresaţi (dacă doriţi/este cazul) cotletele de miel de excesul de grăsime. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin.
Îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l. Amestecaţi usturoiul cu ardeiul iute, zeama de limetă, sosul de peşte, uleiul, zahărul, busuiocul şi piperul.
Turnaţi marinata peste cotletele de miel, amestecaţi-le bine şi introduceţi-le la rece pentru 2 ore. Frigeţi cotletele, şterse de excesul de marinată, pe grătar sau plită.
Cotletele de miel la grătar în stil thailandez se servesc cu garnituri pe bază de orez, paste şi legume.
Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute
Pofta buna!
Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros
Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros din: oua, bacon, castraveti murati, maioneza, mustar, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 3 felii de bacon crocant, mărunțit 3 castraveți murați, mărunt tăiați 2 linguri de maioneză 1 lingură de muștar Sare și piper, după gust Frunze de pătrunjel […]