Cotlete de miel cu ierburi aromate, legume şi cartofi rumeniţi
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de miel cu ierburi aromate, legume si cartofi rumeniti din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline, cartofi, fasole verde, cimbru, usturoi, rosii cherry, unt, zahar, patrunjel si coaja de lamaie.
- 2 cotlete de miel
- sare, piper
- 5 linguri ulei de măsline
- 500 g cartofi mici
- 300 g fasole verde (proaspătă sau congelată)
- 1 linguriţă cimbru
- 1 căţel de usturoi
- 250 g roşii cherry
- 1 lingură unt
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri pătrunjel tocat
- coaja rasă de la 1 lămâie
Preparare:
Incingeţi cuptorul la 120°C. Săraţi cotletele de miel, piperaţi-le şi prăjiţi-le în ulei pe ambele părţi. Apoi lăsaţi-le în cuptor să se rumenească. Curăţaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare circa 20 de minute. Fierbeţi fasolea în apă cu sare circa 10 minute, apoi scurgeţi atât cartofii, cât şi fasolea.
Infăşuraţi carnea de miel în folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se liniştească. Căliţi fasolea verde şi cimbrul într-o lingură de ulei, pisaţi usturoiul şi condimentaţi. Adăugaţi roşiile. Daţi cartofii prin unt şi zahăr şi caramelizaţi-i.
Amestecaţi pătrunjelul, 2 linguri de ulei, coaja de lămâie, sarea şi piperul şi turnaţi sosul peste carne. Serviţi cotletele alături de cartofi şi legume şi ornaţi cu verdeaţă.
Cotlete de miel cu ierburi aromate, legume şi cartofi rumeniţi
Pofta buna!
Ce bine arata cotletele de miel!
Imi plac cotletele de miel, sunt foarte fragede si suculente. O sa fac si eu reteta voastra.